به گزارش خبرگزاری مهر، شهرام شکیبا درباره دومین هم اندیشی طنز رادیویی که به همت رادیو فرهنگ برگزار میشود، گفت: معمولاً هماندیشیها و همایشها در کشور ما اثرگذار نبوده و نیستند؛ اما هماندیشی طنز رادیو یک ویژگی خاص دارد و آن این است که یک بخش رقابتی دارد.
وی ادامه داد: در دومین هم اندیشی طنز رادیو دوستان از این منظر نگاه نکردهاند که مقداری مقالات علمی ارائه شود برای خود اهل علم و آنها دور هم جمع شوند و مقالاتی حرفهای برای همان حرفه بخوانند. این هماندیشی چون بخش رقابتی داشته و از همه کشور آثاری به آن ارسال میشود و علاوه بر بخش تئوریک بخشهای پژوهش و برنامه سازی نیز دارد؛ قابل توجه و مفید فایده است.
شکیبا که از اعضاء هیئت داوران دومین هم اندیشی طنز رادیو نیز هست، اظهار داشت: من خود در این دوره نمونه آثار خیلی خوبی دیده ام که از شهرستانها آمده بود و برنامههایی بودند که بسیار شبیه به آثار شبکههای رادیویی سراسری بودند.
وی همچنین درباره نگاه این هماندیشی به مقوله شادیانههای عمومی نیز گفت: نباید در این حوزه نگاه بخشنامهای داشته باشیم. گاهی بخش نامه میآید که مثلا به موضوع ازدواج پرداخته شود، آن وقت همه برنامه ها درباره ازدواج حرف می زنند و فقط مجری خبر است که نمی گوید بروید و ازدواج کنید. یا در سال نو، همه مجریان در 13 روز عید دعای تحویل سال می خواند و ما آن را حتی در آگهی های تبلیغاتی هم می بینیم و می شنویم. در حالی که وقتی ما درباره شادیانه های مردمی حرف میزنیم به این مفهوم نیست که از فردا همه برنامه های رادیو به این مقوله بپردازند، بلکه این مسیر باید آرام، آرام باید شکل بگیرد.
وی تصریح کرد: در طول روزگاری، آرام آرام شادی در برنامههای رادیویی کمرنگ شده و حال باید آرام آرام هم به شکل خود برگردد. این همایش میتواند آغازگر این مسیر باشد و اینکه چقدر میتواند تاثیرگذار باشد، باید در طول زمان دید.
شکیبا در پایان گفت: اگر این هم اندیشی که مدیران شبکه رادیویی فرهنگ زحمت برگزاری آن را میکشند، کاملا علمی بود و قرار نبود خود برنامه سازان در آن شرکت و استعدادها کشف و معرفی شوند، اصلا الزامی برای برگزاری آن نبود، چون اهل طنز خودشان می دانند طنز چیست و برنامهسازان هم که کار خود را بلدند اما این جا تعاملی وجود دارد و همین تعامل دومین هم اندیشی طنز رادیو را حرکتی خجسته محسوب میکند.
نظر شما